Dont Worry Mama Custom Tattoo i Västerås
Skötselråd

Tack för att du valde oss!

Vi hoppas att du är nöjd med ditt konstverk.
Enligt oss för att uppnå den bästa läkningen så kommer här lite råd och information om hur du på bästa sätt sköter om din nya tatuering.

* Låt plasten sitta kvar över natten. Skulle tejpen eller plasten börjar släppa så går det bra att själv fästa med ny tejp eller sätta på ny plastfolie.

* På morgonen dagen efter du tatuerat dig är det bra om du tar en dusch. Bada i alla dess former, inklusive bastubad ska undvikas under tatueringens läkningsperiod. I duschen tar du av plasten och sköljer av tatueringen, tvåla sedan gärna in den och dig själv med en parfym fri eller mild tvål och skölj sedan av. Badda tatueringsområdet lätt med en ren handduk efter du duschat.

* Efter duschen så smörj in hela tatueringen med tunna lager hudlotion, rekommenderar Eucerin hudlotion från apoteket. Finns som milt parfymerad eller oparfymerad. Tatueringen bör smörjas 3-4gånger/dag i ca 2 veckor. Tänk på att tvätta händerna och tatueringen med tvål och vatten innan du smörjer den. Efter denna period så räcker det att smörja tatueringen vid behov. En tatuering är ett öppet sår vilket innebär att när den läker kan sårskorpa komma att bildas. Pilla inte bort sårskorpan utan låt de trilla bort av sig själv. Pillar du bort sårskorporna kan det påverka ditt konstverks slutresultat.

* Undvik direkt solljus under läkningsperioden, sedan går det bra att visats i solen om man använder en hög solskyddsfaktor, ju högre ju bättre. Jag rekommenderar att inte utsätta tatueringen för solning, inklusive solarium då dessa har en negativ påverkan på tatueringar.


Med andra ord, låt plasten sitta kvar över natten, duscha istället för att bada, använd mild tvål och Eucerin hudlotion, pilla inte på sårskorporna och undvik solljus i alla dess former under läkningsperioden. Har du några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig, antingen genom att slå en signal eller komma ner till studion. För oss är tatueringar konst som förgyller tillvaron. Vi på studion hoppas att vi ses snart igen och att vi då tillsammans kan skapa nya konstverk.